Damcon Special Parts is een dochteronderneming van Damcon. Wij pakken metaalbewerking voor klanten en ons zelf. Zelfvoorzienendheid.

Damcon Special Parts, uw betrouwbare partner voor CNC draai- en freeswerk

Maak kennis met ons

Het team van Damcon Special Parts
De werkplaats van Damcon Special Parts

WIE ZIJN WIJ

Damcon Special Parts is een dochteronderneming van Damcon. Damcon ontwikkeld en fabriceert machines voor de agrarische sector. Specifiek voor de fruitteelt en boomkwekerijen. 

Door de slechte onderdelenvoorziening vanuit de industrie ontstond bij ons de behoefte om meer zelfvoorzienend te worden. Voor onze machinebouw en ook voor de service van seizoensmachines moeten we snel onderdelen kunnen leveren. Wij beschikken nu over de kennis om onderdelen voor verschillende machines te maken.

Daarnaast beleveren we veel collega-bedrijven in de buurt met draai- en freeswerk. Onze kracht ligt in de mix van kleine to middelgrote series en spoedorders. 

 

ONS VERHAAL

Hoe doe je dat, een bedrijf overnemen?

Dat wisten we als Damcon ook niet, boerenverstand maar gebruiken en proberen. Het begon half januari 2021 met een telefoontje naar Cees de Greef die hier positief op reageerde: “Jullie zijn al 40 jaar klant en als jullie onze activiteiten willen voortzetten is dat een mooie gedachte, het belangrijkste is dat onze trouwe medewerkers een goed onderkomen krijgen.” En zo begon het; na meerdere gesprekken is de overname per 18 juni een feit en nu medio december 2021 draaien we volop productie aan de Houtmanskampweg 17b in Dodewaard.

20% draai- en freeswerk is voor de eigen machines en 80% draai- en freeswerk voor derden.

Machines bouwen bij Damcon is mooi, maar verspaning is ook een prachtig vak, daar zijn we inmiddels wel achter!!